torsdag 11 februari 2010

Children of the forest

Children of the forest är en organisation som bara finns i Thailand som hjälper de familjer som flytt från Burma. Burma är ett land som hotar sitt folk och det är därför de vill fly. Burma ger ädelstenar och vapen till Kina och därför är Kina så rikt. Kina är vänner med Ryssland. Man kan säja att Burma, Kina och Ryssland är onda länder.
Häromdagen hade vi en insamling på skolan. Alla pengar vi fick in gick till Children of the Forest. Totalt fick vi in nästan 10.000 svenska kronor. Det är mycket pengar här! Det är ca 1000 barn som blir hjälpta. De flesta är föräldralösa men det finns även små familjer som blir hjälpta. Barnen har aldrig sett havet. En gång per år, oftast i maj, när det är lite turister på Koh Lanta får en grupp barn komma hit i en månad och bo på en resort. De vet inte vad semester är för de har aldrig rest.
För att samla in pengar gjorde vi olika aktiviteter, t ex bowling, ansiktsmålning, enarmad bandit och fiskdamm. Min klass gjorde en tipsrunda med 5 frågor. Det var många som gick tipsrundan. Vi sålde också lotter och lottade ut fina priser. Det är roligt att hjälpa till.

Här kommer lite bilder:











































































































På den här sista bilden så säjer Jess, eldsjälen bakom Children of the Forest, ett stort tack för allt engagemang och all hjälp med att samla in pengar.

Hälsningar Markus

2 kommentarer:

Mary sa...

Vad roligt det måste varit att få hjälpa till med insamlingen, och att få ihop så mycket pengar :))) Kram, Marie och Raja

Eva sa...

Är det inte det de säger; Det är saligare att giva än att få...?
En guldstjärna i allafall till alla som har samlat in pengar som går till ett fint ändamål.
Kram
Eva