måndag 1 februari 2010

Ötur med båt samt snorkling

Igår hade vi hyrt en egen longtailbåt. Vi blev upphämtade på Klong Kong Beach. Det är ju en klippstrand vilket innebär att själva stranden är sand, men ute i vattnet är det klippor. När det är flod ser man inte dom utan bara när det är ebb.








Här är den stora stora familjen på väg att gå på båten.

















Här ser man tydligt klipporna på Klong Kong när det är ebb.


















Här är en vy från båten över villan som Anders syskon hyr till vänster uppe på berget.

















Vårt första stopp var Koh Ngai, en  underbar strand där vi kunde gå i och snorkla direkt från stranden. Här ligger en liten resort som man kan bo på. Det finns absolut inget annat på ön.
På bilden syns en snäcka på stranden som en krabba har tagit över som hem. Den har helt enkelt krupit in där och bosatt sig.






















Här är vi på väg i för att snorkla. Det blev djupt ganska direkt så man behövde inte gå så långt.

 

Lunch på stranden. Vi fick grillad kyckling, pommes frites, ananas, ris, kyckling med sötsur sås och grönsaker och sallad. Det var riktigt gott.



Jonathan (kusin) och Markus på stranden mumsandes på vattenmelon. Det smakar gott när det är varmt.




En vy av stranden vid Koh Ngai Paradise Resort. 



Här försöker jag gå ombord på båten. De hade nämligen glömt stegen hemma när de hämtade oss så vi fick klara oss utan hela dagen. Men vi var ju smidiga som pantrar allihop så det löste sig... :-)




Markus och Jonathan ser lite skeptiska ut. Hur ska det här gå?


















En vy över stranden ifrån båten när vi är på väg till nästa ställe. Nu ska vi till Emerald Cave, en grotta som ligger inuti en ö. Enda sättet att nå grottan är att simma in. Man får hoppa i från båten och simma genom en mörk tunnel. Väl framme får man sin belöning iform av en fantastisk strand. Sanden är som timglassand. Det är perfekt sand att bygga sandslott med. Markus kommentar efteråt " Det här var värt hela resan". Han tyckte det var fantastiskt spännande att få simma genom tunneln. Det var helt svart där och det enda ljus som fanns var ficklampan som  vår båtkille hade med sig. Han simmade först.













En bild från båten över gänget som simmar ut från tunneln efter simturen.












Fiskarna i havet...de simmade runt båten när vi lade till vid Emerald Cave. Några var lite tuffa och nafsade på ben och armar.















En klippa utanför Emerald Cave.












Här sitter vi på båten.











Patrik (Anders lillebror) och jag på båten.

















Här kommer vi tillbaka ifrån turen, lagom till solnedgången. Båten kunde inte köra hela vägen in pga klipporna så vi fick vada i land i vatten som nådde till midjan. Det var avsvalkande efter en hel dag i solen.
Vi var rätt trötta så vi kom i säng redan vid 10-tiden på kvällen. Dagen efter var det ju skola och vardag igen och klockan ringde kl 7.

Soliga hälsningar från hela familjen Taikon (2xKvant o Holmberg, totalt 14 pers) på Koh Lanta till alla därhemma

1 kommentar:

Mary sa...

Ni bara roar er ni :DDDD Det gör ni rätt i, det ser helt underbart ut, rena paradiset. Fina bilder och upplevelser ;) Kram te alla, Marie & Raja