måndag 15 februari 2010

Elefantridning, Zigenarbyn, Old Town, Tiger Cave och vattenfallspromenad

I helgen bestämde vi oss för att se mer av Lanta. Vi har hållit oss ganska så mycket uppe i Saladan och vid de nordvästra stränderna. I lördags åkte vi på elefantridning. Vi tog oss till Long Beach och svängde vänster strax innan Relax Bay. Efter en stund kommer man till en elefanttrekkinganläggning. Det är Lantas första trekkingställe. Förr när man inte hade så mycket maskiner så var elefanterna värdefulla arbetsdjur. Bl a när det gällde trädfällning och byggen. Nuförtiden så har många elefanter blivit arbetslösa och då försörjer sig elefantens skötar på att ta ut turister att rida elefant. Genom att rida elefant så stödjer man detta.




































































Efter elefantridningen åt vi lunch på Green Chilli vid Klong Khong Beach. De har jättegoda friterade räkor.


































Vilken härlig utsikt när man sitter och äter lunch! Sedan begav vi oss till Relax Bay för lite svalka. Där hade vi kast med liten Markus...:-))






















Efter en lång varm dag begav vi oss hemåt. Vi skulle försöka få tag på en taxichaufför till morgondagen. Vi ringde upp en som inte svarade. Sedan ringde vi upp en annan kille. Han kunde inte engelska så vi la på luren. Sen ringer en tredje kille upp som kan engelska och vi lyckades få fram vad vi ville. Kl 9 skulle han hämta oss dagen därpå. Döm om vår förvåning när det står en helt annan kille och väntar utanför huset kl 9 än den vi trodde vi hade pratat med. Ja ja, det var en taxi iallafall. Vi började med att åka ner till zigenarbyn. Den ligger längst ner på ön. De bor i hus som står på pålar och livnär sig på fiske.














Fisk som soltorkas...














Vi åkte vidare till Lanta Old Town, en charmig liten by som består av ett par gator. Här finns bl a Hammockfabriken, där man kan köpa hängmattor som är handgjorda.
Det finns till och med hängmattor till katter...



















































Utsikten från Viewpoint där vi åt lunch.









Sedan åkte vi vidare söderut till Tiger Cave, en stor grotta som många gillar att utforska. Markus klättrade överallt i grottan, även där det var väldigt trångt.

































Efter tigergrottan åkte vi vidare till ett vattenfall längre söder ut. Det blev en spännande djungelpromenad. Vattnet som strömmar ner därifrån är hyfsat svalt så det var skönt att doppa fötterna. Det var väldigt varmt och fuktigt i skogen vi promenerade i. Däremot så kan man nog inte kalla det för vattenfall för tillfället. Det har inte regnat på en månad, så vattenfallet är hyfsat torrt. Här är några bilder.














































På vägen stötte vi på en katt som precis hade fått ungar. Dessa kattungar kan inte varit mer än någon vecka gamla. Jättesöta!!































Vi var också inne i en fladdermusgrotta. Här är dom små rackarna...






















Här är en fjäril vi såg på vägen. Efter vår utflykt var vi hyfsat möra och åkte direkt hem och slängde oss i poolen.

//Lena

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena, ser fantastiskt ut! Lena, Du måste varit en hejare på att styra elefanterna med tanke på att Du genom åren har brottats med en hel del tröga dylika på GE! ;-)
MVH
Fredrik T

Mary sa...

Så himla fina upplevelser ni har med er hem :) Kram från en som sitter och jobbar hårt :)

Lena och Anders sa...

Ha ha Fredde, med den humorn du ligger inne med så var det ju aldrig speciellt svårt på GE...:-))
Hoppas allt är bra med Helen och barnen!
Hälsningar Lena