torsdag 7 januari 2010

Djuren på Lanta

Här finns som sagt många djur på Lanta. Vissa är riktigt farliga. Ormar finns det 6 st giftiga sorter. På skolan ber de oss lära barnen att aldrig leka eller gå i högt gräs. Ser man en orm ska man ropa, så kommer oftast en thailändare och hjälper till att slå ihjäl den. De vill ju inte att den ska dyka upp igen i närheten. Alla läkarcentraler har enligt lag ormserum.
Det har inte under dom 10 senaste åren iallafall hänt att en västerlänning har blivit biten. Ormarna biter bara thailändare. Det är inte någon diskriminering :-) utan det är så att det är thailändare som jobbar på gummiplantager där det förekommer gott om ormar.
Mygg finns det många. Vissa mygg sprider sjukdomar så det är viktigt att skydda sig mot mygg. Man ska alltid ha myggstift på sig, dag som kväll. De är mest aktiva i gryning och skymning. Helst ska man ha dörren till huset stängd när det börja skymma.
Det finns bra och effektiva myggspiraler att köpa överallt. Man kan också köpa en liten dosa som man fäster på en kontakt och sedan sätter i eluttaget. Vi har det i alla sovrum. Ett tips är också att ha luftkonditioneringen på under natten. Det gillar inte myggen. Dessa åtgärder har lett till att vi är näst intill myggfria inne i huset, iallafall under natten.













Over and out. Nu ska vi äta riktigt god thaimat.
Många hälsningar till er alla därhemma!!
Lena, Anders, Andreas, Josefine och Markus

4 kommentarer:

Nina Brajkovic sa...

Så underbart härligt! Vilket tillfälle! Och vilket väl valt land! Jag är så glad för er skull och givetvis lite avis.. vi var på vår bröllopsresa på Koh Chang och vill till Thailand igen så fort det bara går... jag ser fram emot att följa ert äventyr här på bloggen! Många kramar! Nina och min lilla familj! :)

Nina Brajkovic sa...

Ehh Nina som du Lena jobbade ihop med på GE för femhundratusen år sedan... eller femton.. KRAM!

5Holmbergare sa...

Hej hopp,
Jaha, det finns en massa ormar där...läskigt...ni får vara försiktiga och hålla er borta från det höga gräset...jag kn tänka mig att det är fantastiskt gott med thai maten.....kram Annika med familj

Unknown sa...

Hej familjen. Härligt att höra att ni har det bra och gör upptäckter varje dag, det är verkligen kul att få följa er på resan.Ha det bra. Kram Egget och Hassemannen.