onsdag 13 januari 2010

Tankar från hängmattan

Man får ju passa på nu när nätet funkar att publicera lite inlägg. Flitens lampa lyser :-))
Vår altan är uppbyggd runt ett antal pelare. Dessa pelare är gjorda av trädstammar och därför något ojämna. När Anders såg detta så kunde man se ordet Hängmatta lysa i ögonen på honom. Vi åkte runt i stan och hittade två stycken gjorda av nät. Det är de enda vi har hittat. De är ganska schyssta att ligga i om man lägger en filt i först. I denna hängmatta, när man gungas fram och tillbaka, så kan man verkligen koppla och och fundera på ganska oviktiga men dock intressanta saker.

Våra katter som har spenderat tillvaron med att slåss på altanen om kvällarna har hållit sig borta ett par dagar. Det var två katter som inte verkade tåla varandra. Oljudet från deras fajter kunde väcka oss på nätterna. En morgon när vi kom ut på altanen låg de i våra soffor. Eftersom vi inte är så roade av katthår (allergi) så beslutade vi oss för att ta in dynorna på nätterna. Efter det har vi inte sett röken av dom. De har väl flyttat till en annan soffa.

Vi har också haft en ödla som springer på taket om kvällarna...trodde vi... Det hörs rätt så tydligt in i sovrummet eftersom huset är helt oisolerat. Faktum är att det låter som ödlan är inne i rummet. Vi var rätt uppstressade de första kvällarna för vi var övertygade om att den verkligen var i rummet, tills vi insåg att den var på taket.
en dag kom Kwan förbi. Kwan tar hand om huset. Hon ser till att städfirman, poolkillen och trädgårdskillarna kommer när de ska. Kort sagt så gör hon vår tillvaro väldigt lat. Hon är jättegullig och vi kan ringa henne närsomhelst ifall vi får problem med huset. Vi frågade henne om ödlan på taket. Hon skakade bara på huvudet och sa: It´s a rat.... Det kändes inte så kul.
Men då vid det tillfället så visste vi inte att katterna flyttat, så vi tänkte bra att ha dom här.
Men ifall råttan är lika stor som katten - vem vinner då? Den som har störst vinnarinstinkt? Katter är ju riktigt envisa, men råttor är kända för att vara överlevare. Är katterna borta för att råttan skrämt bort dom? Ja vem vet. Vi får väl se om katterna kommer tillbaka. Kwan tipsade oss om att lägga ut råttgift runt huset, vilket vi har gjort.

Då huset är gjort av trä så sprutas det en gång i månaden mot termiter. Firman som sköter det  kom igår. De använder "non toxic" besprutningsmedel som de sa. Här finns inga direkta regler som inom EU om gift, så det kan vara precis vad som helst. Chefen frågade om vi hade mycket mygg, så det sprutade mot dom också. Det tog fram stora artilleriet och sprutade rejält. Det såg ut som dimman vid Lützen när de sprutade. En evig dimma i hela trädgården. Vinden gjorde att den försvann rätt fort. Så nu är vi skyddade mot termiter, mygg och råttor. Oj vad skönt!!

Lena















Jasminblommorna här nere luktar riktigt gott!


Lena

1 kommentar:

Marie sa...

Spännande djurliv ni har, verkar som om ni bor i ett zoo :))) Undrar om råttan gillar Ratatouille? :))) Kram, Marie