torsdag 21 januari 2010

På en torsdag

Vad händer på en torsdag?
Idag har det varit en helt vanlig dag. Dvs en helt vanlig thailändsk dag. Kl 7 ringde klockan och vi gick upp och klädde oss och åt frukost. Vi brukar äta frukost ute på altanen. Först måste vi fajtas lite med myggen så de försvinner. Man sätter på fläkten och en myggspiral, så brukar det ordna sig. Frukosten består av rostade mackor och stekt ägg eller omelett. Under tiden vi äter frukost brukar den thailändska skolan intill ha samling och barnen sjunger en sång. Samma sång varje morgon.
Efter att barnen lämnats av vid skolan, så tränade Anders på gymmet och jag Yoga. Sedan slappade vi och solade, badade lite. Lunch åt vi på Or Egg, en favorit restaurang bredvid svenska caféet. De har jättegod mat. Menyn är 25 sidor lång, så det finns lite att välja på - något för alla...















Här är vårt favvis ställe - Or Egg till vänster och Svenska Caféet till höger.  De ligger precis vid skolan så vi passar på att äta lunch vid 12 tiden och sedan surfa lite. Skolan slutar 14 så sen är det lagom att gå till beachen med Josse och Mackan eller åka hem och bada i poolen.

Igår var vi på beachen. Mackan är en hejare på sandslott. Han bygger stora städer och samhällen. Här kan ni se vad som hände igår. Kompisarna heter David och Elliot och de går på Sanuk.





























Anders och Andreas utsikt ifrån restaurangen. De föredrog skuggan....ett tag iallafall














Vi har varit jättetrötta idag och bara tagit det lugnt. Anders och jag har sovit middag i skift. Men det är helt okej att göra ingenting känns det som. Just nu sitter vi och surfar. Sedan ska vi lite ärenden och till sist köpa mat med oss hem. Imorgon har Josse och Markus idrottsdag på stranden. Anders och jag ska vara funktionärer och hjälpa till. Det blir lite olika lekar och tävlingar fram till 12 när de slutar.
Sedan ser vi fram emot en ledig helg, kanske med någon utflykt på schemat. Får se vart det blir.

Vi fångade vår husödla på bild igen häromdagen. Han ser riktigt cool ut här. Bilden kanske platsar i National Geographic....















Hälsningar  från Lanta

3 kommentarer:

Andersson/Jensen sa...

POOOOO en TOOORSDAG? Måste var skönt att ha en ledig helg att se fram emot med ett så späckat schema i veckan. Jag lider med er:)

Mary sa...

Fiiiin bild på ödlan, den platsar, joooo bäääätttt. Jag slår vad om att den ENDA ni saknar från Skåne just nu är Johan Glans! Är det så, är det så, är det så??

Lena och Anders sa...

Ha ha ha, ja Johan Glans saknar vi, men det finns ju alltid joooootjooob......