söndag 10 januari 2010

Vardag pa Lanta

Nu har jag lanat en thailandsk dator sa inga svenska bokstaver finns. Tankte lagga in lite bilder fran skolan och var fina tradgard. Nu har Josse och Markus gatt en vecka i skolan. De trivs jattebra. Att han en larare att dela med 3 andra elever ar lyxigt! Josse har fatt bra hjalp med matten och ar jattenojd.
Har ar en bild fran morgonsamlingen i skolan:















Morgonsamlingen sker i ett utrymme utan vaggar. Skolan ligger i ett f d hotell, sa detta har nog varit nagon typ av reception kanske.
Har ar en bild pa Josses larare Jose ifran Spanien. Han bor i Malmo, vid Folkets Park och jobbar pa en skola i trelleborg.















Eftersom vi under veckan haft fullt upp med att lista ut hur en vardag pa Koh Lanta kan se ut, sa har vi inte varit och badat i havet. Det gjorde vi forst igar. Det beror ocksa givetvis pa att vadret har varit molnigt, regn och dis. Da passar poolen battre.  Dar har vi varit en hel del. Men igar  som sagt sa var vi pa stranden i totalt 3 timmar tror jag. Jag kan saga att det racker med sol nar man inte har fatt nagon grundbranna. Solen ar jattestark. Vi har faktor 50 pa oss pa axlarna och faktor 20 i ovrigt.  Klong Dao Beach ar riktigt riktigt fin. Den ar ocksa lang, sa Anders och jag gar ca 45 min - 1 timme pa stranden pa morgnarna. Lite motion skadar ju inte. Efter 10 kan man inte motionera, da ar det for varmt. Bast att passa pa nar vi lamnat Josse o Markus pa skolan vid halv nio.
Att forsoka fa en vardag innebar ocksa att hitta basta matstallena. En middag eller lunch for 40 baht per person, ca 10 kr, hittar man enkelt. Allt vi har provat hittills har varit riktigt gott.
Vi har ocksa forsokt hitta basta sattet att halla myggorna ute pa natten. Det ar riktigt jobbigt att ha en mygga surrandes i huvudet nar man ska sova. Alla vara anstrangningar har gett resultat. Nu har vi lyckats fa en ganska sa myggfri vardag.

En annan av vara husodlor. Denna heter Alfred. Han gillar myggor. Darfor gillar vi honom. Han gillar att vara badrummet.
















Har kommer en bild pa vara fina nackrosor vi har i tradgarden.















Nu ska vi strax hamta Josse och Markus fran skolan i var tuktuk. Som sagt det kanns som att vi har bytt upp oss fran vara svenska cyklar :-))

Ha det bra alla, kram Lena

3 kommentarer:

Unknown sa...

Låter härligt!! Vilket fint namn ödlan har :) Kram

Kvantarna i Höllviken sa...

Hej på er
Låter som ni har det bra därborta. Vi har nu börjat nedräkningen, det är 10 arbetsdagar/skoldagar kvar, sedan bär det av till Lanta. Här i Sverige har det varit kallt, 10 minusgrader vissa dagar. Dock slipper vi mygg och ormar vilket är skönt. Ha det gott! Kram!

Marie sa...

Hej Markus fin ödla ta med den till dammfriskolan vet jag kram love