fredag 22 januari 2010

Maten på Lanta

Thaimat är fantastiskt god. Mycket grönsaker och många goda smaker. Oftast äter man kyckling, biff eller räkor. Sen har man nudlar, ris eller stekt ris med grönskaer (fried rice) till.
Här kan man köpa mat överallt. Det står thailändare i gathörnen och grillar eller lagar mat. Det är typ som "hål i väggen". Hygienen är inte den bästa i alla kök, men fördelen med thaimat är att det wokas i ganska höga temperaturer så bakterierna försvinner. Man ska undvika att äta de sköljda grönsakerna som ligger på tallriken. Än så länge har vi klarat oss bra och inte blivit magsjuka, och vi har ätit på många olika ställen.
Det är väldigt billigt. Vi äter ute för ca 250-300 Baht för hela familjen (ca 60 SEK eller strax över). Vi blir gott och väl mätta.
Flera ställen har matlagningskurser. Vi är lite sugna på att prova det. Bl a Time for Lime på Klong Dao Beach. Den drivs av en norsk tjej som har haft matlagningskurser i 19 år i Asien.  De har också avsmakningsmenyer på 6-7 mindre rätter för 540 Baht (ca 135 SEK). Matlagningskurserna de har börjar på eftermiddagen vid 16-tiden och då kan sällskapet som är med bada och sola sålänge. Sedan äter man gemensamt vid 19-tiden. Det kan ju vara kul att lära sig laga thaimat, för det är något vi kommer sakna när vi kommer hem.

















Kyckling i sötsur sås - visst ser det gott ut??

















Fried rice med kyckling - jättegott!
Det svåraste beslutet varje dag är vad vi ska äta för mat. Vi har hittat ett ställe inne i Saladan där de säljer jättegod thaimat. Vår favorit är en rätt typ dansk fläskstek fast skuret i småbitar med en jättegod sås. Gissa om Anders och Andreas gillar det....

//Lena

1 kommentar:

Mary sa...

Gud va gott det ser ut, jag dräglar här hemma i snöyran :))) Kram Marie