tisdag 16 mars 2010

Bali - från Kuta Beach till Sanur Beach

Vi tröttnade ganska snabbt på Kuta Beach. Det är för mycket liv med både trafik och människor i mängder. Stranden är inte särskilt fin. Har man varit i Thailand är man bortskämd med fina stränder i parti och minut. Vi hade planerat att åka till Ubud och bo där någon natt och sedan dra vidare till nåt strandhotell. Men vi kände allihop att vi inte orkar åka omkring för bara en natt, utan ville packa upp våra väskor. Vi hittade ett riktigt bra hotell som hade hyfsade priser utanför Sanur och där bokade vi 5 nätter.
Harrads hotel
Harrads ligger vid Sanur Beach, se bilden nedan. Bilden ser ju rätt fin ut. Men när vi klev ner i vattnet var det fullt med skräp och tång. Dessutom var det massor massor med små mini maneter i vattnet. Och massor med små fiskar. Så det var lite trångt i vattnet. Inte konstigt att det knappt var någon som badade. Såååå jag måste igen...konstatera att Thailands stränder är mycket finare. Men vi kanske är på helt fel ställe på Bali.

Poolen däremot är kanon, den är riktigt varm och skön att bada i. Vet inte hur vi någonsin ska kunna bada i svenska vatten igen med 21-22 grader som bäst....:-)
Några bilder från hotellet:
Idag måndag den 15 mars var det hinduiskt nyår. Man firar det här på Bali eftersom 70% av befolkningen är hinduer. Firandet går till så att man har parader med olika dockor. Alla människor på hela Bali, nåja nästan iallafall, är ute på gatorna och tittar på paraderna. Imorgon tisdag är "Silent Day". Då är alla tysta och mediterar. Allting är stängt. När skymningen faller ska allt vara svart så att inte de onda andarna ska hitta till husen. Då skärmar man av alla fönster och hänger skynken för. På vårt hotell arrangerade de olika tävlingar och visade bio under dagen. Allt för att vi ska stanna kvar här och inte bege oss ut. På TV:n visade de bilder från Bali och det var helt folktomt överallt. Poliser patrullerade gatorna för att se till att inga människor var ute. Man kan säja att vi hade husarrest...:-) Men vi led inte så svårt av det, det blev poolhäng fram till två och sedan lunch. Efter det såg vi en biofilm med Hugh Grant och Sara Jessica Parker som var rätt kul. Så dagen gick i lathetens tecken.


Vi lyckades också hitta på internet ett ställe i Thailand, precis dit vi ska åka på fredag, där man kan simma med delfiner. Checka in denna länken:
Simma med delfiner i Thailand
Vi tänkte vi skulle gjort det här på Bali, men har inte riktigt hunnit med. Det är ju så himla stressigt....ha ha...NOOOOOOOT.....

Godnatt//Lena


1 kommentar:

Mary sa...

HA HA HA....skönt att ni inte stressar :))) Du, den där könstiga vidarebefordran på bloggen är borta nu, vet inte vad som hänt. Gud hör bön, kanske? Hoppas allt är bra!!! Kram, Marie & Rajisen