tisdag 23 mars 2010

Vi anländer till Ban Phe

Så anlände vi efter 3,5 timmar till Bangkok. Flygplatsen är jättestor men förvånansvärt smidigt gick det att komma igenom alla kontroller. Bagaget tog tid, men det är många flyg som anländer hela dagarna.
Efter 2,5 timmars bilfärd från Bangkok har vi anlänt till Ban Phe, som ligger ca 8 mil söder om Pattaya och 20 mil från Bangkok. Det är en sömnig liten by där de flesta skyltar är på thailändska. Svårt att veta vad som säljs då... Men några skyltar som Pharmacy t ex är på engelska.
Vi bor i ett hus vi hittade på Blocket. Det är en svenskby som heter Thailand Dream Village. Huset är jättefint. Vi har ungefär 20 meter till poolen.
















Så här fint var det i sovrummen när vi kom till huset.




































Markus vid poolen.

















" Hon har blommor i sitt hår...i sitt hår...." la la la

Till stranden är det lite längre, men det går shuttlebus. Eftersom vi gillar att klara oss själva så hyrde vi direkt en tuktuk. Det är värdelöst att behöva passa tider när man är ledig. Stranden ligger ganska långt bort, så man behöver transport. Det tar ca 15 min med tuktuk till Kim´s Beach. Vi har en strand närmare, men den är inte alls så fin. Hos Mr Wong på Kim´s Beach kan man hyra speedboat. Det var även där vi hyrde tuktuken. Hans fru lagar jättegod thaimat och han hyr även ut solstolar. Det är vi inte bortskämda med sedan Koh Lanta.


















Solstolarna på Kim´s Beach. Solen håller på att gå ner, därför är det lite mörkt.












Här kan man se thailändarnas söndagsnöje - de badar, hela släkten tillsammans, eller alla grannarna, vet ej. Många var i vattnet samtidigt iallafall.
Ganska nära oss ligger en restaurang som heter Po och Pelles. Po är thailändare och Pelle kommer från Sverige. Han är nere i Thailand 7-8 månader om året. Övrig tid är han hemma i Sverige och jobbar. De har jättegod mat. Här kan man äta hemmagjorda köttbullar bland annat.





























Jättegoda friterade räkor...smaskens...



















God kyckling med cashewnötter.De har också en av världens gulligaste valpar. Påminner lite om valpen vi såg på Lanta.






















Vi har bokat en egen speedboat för att åka ut till Koh Samet och se ön. Återkommer med lite bilder därifrån. //Lena

1 kommentar:

Mary sa...

Naaaawwwww till valpen ;)))) och tack för matbilderna, det var roliga att se :) Kram, Marie