torsdag 18 mars 2010

Vi badar med delfiner på The Dolphin Lodge utanför Sanur på Bali

Idag har vi gjort världens häftigaste grej. Josse och Markus och jag åkte iväg för att bada med delfiner. Vi blev upphämtade med bil och körda till The Dolphin Lodge. De har en stor nätbassäng för delfinerna ute i havet. Man åker båt ca 2-3 minuter ifrån land på halvön Serangan Island. Delfinerna är alltså i sin egen miljö, ute i havet, även om de är i en stor bassäng. Bassängen är avdelad så att man har flera avskilda delar där delfinerna är. Skötarna är väldigt duktiga och har bra kontakt med delfinerna. De är också väldigt trevliga och måna om att vi som kom dit skulle få en bra upplevelse. Man fick ha sin egen kamera med och en av killarna tog bilder med våra kameror hela tiden. Ett trevligt minne att få med sig.
Delfinen vi fick träffa heter Murphy och är 14 år gammal. Han var kelsjuk och gillade att kramas och pussas. Markus blev han förtjust i och pussade honom väldigt länge på kinden. Han tog inte bort nosen förrän skötaren sa till honom. 




















































1 kommentar:

Mary sa...

Så himla coolt!!!! Vilka fina bilder :) Roligt att delfinen pussade Markus så länge, Raja gör ju likadant :)))) Kram, Marie & Raja