torsdag 4 mars 2010

Fiskspa och massage

Fiskspa är något som vi har hört talas om men aldrig provat på. Man sätter helt enkelt ner fötterna i ett akvarium och sedan kommer det små fiskar och äter upp allt dött skinn på fötterna. Fiskarna är karpar och de är jättesmå. Det kittlar rätt mycket när de tuggar på fötterna. Detta fanns på Klong Dao Beach vid Mini Marten vid Southern Lanta Residence and Spa. Det kostade 30 kr för 15 minuter och vi tyckte att det räckte. Man vet ju aldrig vilka panikkänslor som kan infinna sig när man blir uppkäkad av fiskar... :-))
Först tvättar de av fötterna noggrannt för fiskarna får ju inte bli sjuka. Sedan sätter man sig och kör ner fötterna i akvariet.














































Här håller fiskarna på att tugga lite på Josses fötter. Det kittlade riktigt mycket. Man fick bita ihop....






























Ibland när man ligger och solar på stranden så kan man bara längta efter en fotmassage. Är man då i Spanien så kan man ju bara hoppas att någon dyker upp och erbjuder detta. Det har hänt oss en gång.
Är man i Thailand så kan man bara lyfta på rumpan och gå 5 meter så hittar man en massör. Dessutom är det riktigt billigt. Efter fiskspat så gick vi och badade och solade lite. Senare på eftermiddagen, lagom när Tomas och Anders gick en lååååång promenad på stranden, så fick vi för oss att unna oss en fotmassage.  Det kändes riktigt härligt. //Lena








1 kommentar:

Mary sa...

Hi hi hi.....det ser kul ut med fiskarna :) Påminner om när Raja var liten och vi gick in till valparna, så nibblade dom på våra fötter :))) Kram, Marie