fredag 26 mars 2010

Bangkok - Änglarnas stad

Egentligen heter Bangkok på thailändska:
Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit
Men i daglig tal heter den Krung Thep Maha Nakon, känns lite lättare. I korthet betyder det Änglarnas stad. Antingen älskar man den eller så hatar man den. Antalet bofasta räknas till ca 10 miljoner människor men sen ska man lägga till ungefär 3 miljoner som vistas här på dagtid. Så det är ganska många man trängs med på gatorna. Överallt finns det små gatustånd där man kan köpa mat. Det vanligaste är att man köper mat och äter på stående fot. Vi har ätit från sådana här små gatustånd överallt under hela vår resa och har inte blivit sjuka av maten. Däremot har Anders och Markus blivit magsjuka varsin gång men det berodde på att de åt mat med händerna och hade missat att tvätta dom. Så numera har vi alltid handsprit i väskan för de gånger man inte kan tvätta händerna innan maten.
Vi åkte minibuss i ungefär 2,5 timmar ifrån Ban Phe. Vi checkade in på Lebua Hotel. Det har fått pris som Asiens finaste hotell, och vi ville ha en riktigt bra och lyxig avslutning på vår resa. Priset för ett rum per natt ligger ungefär i klass med ett medelklass Skandic Hotell hemma, men det räknas ju som dyrt här i Thailand.
Hotellet är nåt helt i hästväg vad gäller service och faciliteter, så detta kommer vi verkligen att minnas. Vi har hela tiden rankat hotellen utefter deras frukostbufféer, men denna är helt klart den bästa vi någonsin har ätit på något hotell, inte bara på denna resan... (Jag har ändå haft förmånen att få resa mycket med mitt f d jobb och bott på många fina hotell över världen.)
 Jag vet inte hur många gånger vi sa ordet Fantastiskt vår första dag här. Som Anders brukar säja - Ja det gör inte ont... :-)



















Lobbyn på Lebua hotell.














Fin choklad får man på rummet när man anländer.




























Trevligt med Bvulgari produkter i badrummet.





































Anders på balkongen på 52:a våningen. Om det finns barn under 14 år så öppnar de inte upp balkongdörrarna. Känns skönt, det är högt upp.....!

















Utsikt över Chao Prahya floden.....

















Utsikt från vår balkong kvällstid. Denna bilden har Josefine tagit. //Lena

1 kommentar:

Mary sa...

Ser härligt ut, vilka fina bilder. Och nu sitter ni på flyget heeeeemmmmm!!! Kram