fredag 12 mars 2010

Singapore

Efter en häftig landning kom vi så till Singapore. Piloten var på god väg ner på landningsbanan när han drog på igen och flög upp i luften. En ny inflygning och sedan en lite skakig landning. Näää...det gillar vi inte.
Men men , iväg och hämta bagaget och till hotellet. Vi hade bokat hotell ute på Sentosa Island, en nöjesö som ligger precis söder om stan. När vi kom dit var vi så varma och svettiga, ( det är om möjligt ännu fuktigare här än i Malaysia) så vi hoppade direkt i hotellets pool. Vi bodde på Siloso Beach Resort. Av någon konstig anledning har man lagt heltäckningsmattor ute i loftgången. Tack vare det fuktiga vädret så är dessa aldrig torra, vilket gav upphov till en lukt av mögel. Men två dagar klarade vi.
Senare på kvällen efter mat och dryck så tog vi oss in till stan. Tunnelbanan, eller MRT som den heter, funkar jättebra. Vi åkte till Nattsafarit på Singapore Zoo. Enligt deras egen reklam, det enda i världen. Det var häftigt att få se djuren i nattmörkret. Det var gott om strålkastare så man såg dom tydligt. Några djur kom nästan ända fram till bilen vi åkte med. Det blev en illusion av att det inte fanns några stängsel, men i själva verket var de placerade så att man inte såg dom. Det gick dock inte att ta några bilder eftersom det var rätt så mörkt.






















Fint vattenfall ner till poolen på Siloso Beach Resort.  Nedan Sentosa Express, tåget som tog oss in till fastlandet. Sentosa är ett surrealistiskt ställe som är en lekplats för Singapore borna och turister. Det är som ett nöjesfält. Det finns massa restauranger. Universal håller precis på att bygga ett jättekomplex med massor av nöjen, typ bergochdalbana osv. Personal finns det gott om. Alla är inlärda på att säja samma saker, vilket osökt för mina tankar till filmen Stepford Wives. Men men , servicen är oklanderlig.
Singapore är förbudsstaden nummer 1. Att äta och dricka i tunnelbanan ger 1000 dollar (x 5) i  böter. Likaså att skräpa ner. Det var alltså väldigt rent och snyggt.












På kvällen var vi på en spektakulär show på området som heter Songs of the Sea. Typ en musikal med fantastiska ljud, ljus, eld, fyrverkeri och vatteneffekter. Själva storyn var ganska B. Men effekterna var coola.Här är några bilder.
























Vi hann också med att ta den obligatoriska turen till Singapores landmärke nummer 1 - Raffles Hotel. Detta hotell är ett minne av britternas kolonisation av Singapore i början av seklet. Här ska man ta en Singapore Sling givetvis, vilket vi gjorde. På alla borden står skålar med oskalade jordnötter. Detta medför att det i hela baren är fullt med jordnötsskal på golvet. Lite annorlunda...Med detta hälsar vi till våra goda vänner Lasse och Anki Johansson i Skanör, som firade en födelsedag här en gång.


































Vi hann också med att besöka Underwater World på Sentosa. Här kommer några bilder på undervattenslivet vi såg där.











En manet...












En sjöhäst.













Vi klappar en blåprickig Stingray. Vi såg också en delfinshow. Efter detta checkade vi ut från hotellet och åkte vidare mot Bali. Vi hoppas på en lugnare flygtur denna gången..//Lena































Häftiga små maskar! De var bara några cm långa.






1 kommentar:

Mary sa...

Ni ser ju ut att ha det himla bra, alltså :) Raffles hotel kommer man väl ihåg från Bruce Boxleitnerserien "Uppdrag i Singapore" från början av 80-talet :) Kram, Marie