söndag 7 mars 2010

Från KL till Melaka

Igår, fredag, åkte vi vidare på vår rundresa. Vi skulle åka buss ifrån KL till Melaka, ca 20 mil. Taxichaufförerna. här är luriga. Frågar man vad en resa kostar så säjer de dubbla priset mot om man kör på taxameter. En taxi kom och hämtade oss på hotellet för att köra oss till bussen. Anders lyckades pruta till oss så att han skulle köra oss ganska billigt ända till Malecca. Jätteskönt! En taxiresa på ca 2 timmar kostar 1000 SEK men han körde oss för 460 SEK. Det var ganska skönt att slippa släpa på bagaget faktiskt.
På 1500 talet var Melaka knutpunkten i båttrafiken utanför Malaysias kust. Härskaren på den tiden såg till att öppna upp en marknad längs med Melaka River så båtarna kom dit för att proviantera. Det finns mycket historia här och Melakaborna verkar stolta över det. Stadens rika kulturarv har gjort att den har hamnat på Unescos världsarvslista.











Då Melaka har koloniserats av Portugiserna under en tid så finns här landmärken som de lämnade efter sig. Bl a denna kyrkan och klocktornet. Kolla in cykeln framför torget - Snacka om Pimp My Ride! :-) Det fanns många såna cyklar här som skjutsade omkring turister. Vissa spelade hög musik, t ex hörde vi Basshunter sjunga på svenska.

Här finns många svenskar överhuvudtaget i Malaysia. När vi var på KLCC, köpcentrat under tvillingtornen, stod Andreas i rulltrappan. Han hörde två unga killar säja på stockholmska - Det här är ju typiskt ett sånt ställe där man verkligen inte träffar på en svensk!  Han tänkte vända sig om och säja på skånska - Tjena grabbar! men kom på det för sent.




















Jonker Walk är en gata där man har marknad varje helg. Den ligger i Chinatown i Melaka. Det som händer - det händer här! Bl a såg vi en kille som slår hål på kokosnötter med bara fingret. Bara en sån sak....!!
Vi var inne i ett museum som var en replik av ett gammalt skepp som fanns här på 1500 talet. Mackan gillade detta skeppet - såklart!





































Världens minsta McDonalds???  Dom hade bara glass, men ändå....






















När Anders tröttnade på att gå i affärer så fick han gå och göra vid fötterna - eller bli knaprad på av karpar modell större. Det kittlade lite mer....
Efter denna turen bär det av till Port Dickson, en badort, där vi ska bo på ett riktigt fräckt hotell.

Kram, Lena

Inga kommentarer: