söndag 28 mars 2010

Shopping shopping shopping

Det finns sjukt många bra shoppingcenter här i Bangkok. Men viktigast innan shopping: Lyxfrukost på Lebua.....



Vi valde att börja på MBK där vi har hört från många att det finns massor att shoppa. Det är så stort så man kan gå in i varuhuset och aldrig komma ut igen. 2500 affärer på 7 våningar. Det finns allt i kopieväg och även olika typer av original. Det är riktigt billigt att köpa kontaktlinser och glasögon här, så det finns massor med optiker att välja på. Det finns också olika marknader med olika saker, t ex massor med olika kopior på kläder på 3:e våningen. På 5:e våningen finns allt man kan önska sig med mobiler och tillbehör. Det finns biograf, foodcourt och andra typer av nöjen. Om nu att äta ses som ett nöje.. :-)
Vi fick tag på kläder och väskor och massa annat kul.


Siam Paragon är också trevligt. Här finns alla märkesbutiker, typ Dolce Gabbana, Ed Hardy mm. Jättekul att gå in i Ed Hardy butiken med piratkopierade Ed Hardy t-shirts på sig...ha ha
Vi gjorde ett riktigt fynd iallafall. Man kan ta ett fotografi som sedan etsas in i en glaskub. Riktigt fräck. Givetvis gjorde vi det som ett minne av Bangkok.




På Siam Paragon finns en jättetrevlig biograf med VIP lounge. Inne på bion finns det plats för typ 30 personer och alla får varsitt lyxigt säte som går att fälla. Man får filt och kudde också. Riktigt coolt var det. Vi såg Up in the air och barnen såg How to train Dragon. Vi var här häromdagen också och såg Alice i Underlandet samt Remember me. Här i Thailand går man på bio på dagtid, så det är bara att dyka upp på bion och hitta en film som passar.
Före filmen så visas en film om kungen och nationalfilmen spelas. Då står alla upp och sjunger med för att hedra kungen. Överallt i hela stan och på landsbygden finns det porträtt och stora plakat med kungen. Han är otroligt populär och det absolut sämsta man kan göra är att inte hedra honom. //Lena


 Trötta efter shopping på väg hem med Skytrain. 
Och nedan Andreas på den härliga VIP bion.

1 kommentar:

Mary sa...

Supercool bio!!!!