fredag 12 mars 2010

Port Dickson - Malaysia

Nu har vi åkt vidare till Port Dickson, en liten semesterort. Här bor vi på ett hotell som ligger på pålar ute i vattnet.Här finns inget mer att göra än att slappa och sola på det fina hotellet. Här finns ett mysigt poolområde med en jacuzzi.  Efter några intensiva dagar i Kuala Lumpur och Melaka så är det rätt skönt att göra precis ingenting......

Några bilder på hotellet:



Här är badrummet. Se glasgolvet där man ser rätt ner i vattnet.




















Takfönster i duschen. Alltså duschade man under bar himmel.


Utsikten från vår balkong.




































Unge herr Kvant solar och njuter i värmen.













Middag på ett enkelt ställe en bit ifrån hotellet. Supergod mat och riktigt trevlig familj som jobbade där.


Malaysierna överlag är ett väldigt artigt och trevligt folk. Varje gång vi har åkt hiss med andra människor så har de alltid frågat vilken våning vi ska till och tryckt på rätt knapp. Vi har trott att de jobbar på hotellet, men de har varit gäster där. Alla taxichaufförer vi åkte med har förhört oss ingående om vilka vi är, hur Sverige är och vilken tur vi har som är i värmen när det är så kallt i Sverige. Ja det håller vi med om....:-)
Malaysia är ju världens billigaste land att semestra i enligt en lista jag såg i en svensk tidning. Och det är väldigt billigt här. Att tvätta ett kilo tvätt kostar 4 kr här, i Thailand kostar det 8 kr.
Kommer vi till Malaysia fler gånger så är det Langkawi vi ska åka till. Där är det riktigt paradisiskt vackert har vi hört. Fastlandet har inte lika vackra stränder, men det har varit kul att få se lite kultur och historia också som i Melaka.

Nu bär det vidare till Singapore...

//Lena

Inga kommentarer: