onsdag 24 mars 2010

Koh Samet - en liten pärla

Koh Samet är en ganska liten men vacker ö där man hittar några av Thailands vackraste stränder. Ja det finns många superlativ skrivna om denna ö, se gärna denna länk:
Koh Samet
Våra förväntningar var höga när vi kom iväg med vår hyrda speedboat. Dan började sådär med mulet väder. När vi nästan var framme på stranden för att åka iväg så såg det ut så här:






















Ja ett riktigt tropiskt ösregn - det hällregnade nåt så fruktansvärt. Men ungefär en kvart efter detta hällregn så började molnen spricka upp så det var bara att hoppa i båten och åka iväg. Det var lite blåsigt på havet, men inte värre än att vi klarade oss utan sjösjuka iallafall.






















Vi började med att åka till Sai Kaew Beach, även kallad Diamantstranden pga att sanden är helt vit.  Vi blev genast påhoppade av massvis med thailändare som ville sälja allt möjligt. Massage stod högt i kurs. Genast kändes detta som en turistfälla. Skulle inte rekommendera, trots att stranden är fin, att man åker hit. Hellre de mindre lugnare stränderna så man får ligga och sola i lugn och ro.


























Ja ni ser att stranden är fin. Riktig potatismjölsand typ och riktigt vit.
Efter bad och sol på denna strand och sedan lunch på en restaurang här, så åkte vi vidare med båten. Vi ville se fler stränder och även snorkla litegrann.











Vi åkte vidare förbi Tubtim Beach, Ao Cho och landade på Wai Beach. Här gick han in till stranden för att vi skulle få bada lite. Ja ni ser, stränderna är riktigt fina. Denna stranden var lugn och fin. Hit kommer man bara med båt. Därför har de byggt en liten brygga som de kör ut med traktor så att man inte ska bli blöt om fötterna. Fint va.... :-))















































Vi hann också med att snorkla på vägen. Det blåste rätt mycket, så vattnet var grumligt. Men fiskarna var lika fina för det. Vi såg också en enormt stor mussla. Vår båtförare snorklade med oss och dök ner och satte handen mot musslan. Då slöt den sig. Det var coolt.  Innan vi  åkte hem stannade vi till vid en fiskfarm. Man föder alltså upp olika fiskar här. Vi såg massor med olika fiskar i olika storlekar. De största skulle man inte vilja möta när man snorklar....







































Kolla in hajen och sköldpaddan. De var i samma "bås".
Det var en riktigt härlig dag på skön och solen sken hela dagen förutom regnet på morgonen. //Lena

Inga kommentarer: