torsdag 4 mars 2010

Thaiboxning och Thai Cookery School

Dagen innan Titti och Tomas kom hade vi fullt upp. Under dagen gick Anders och Josefine på Thai Cookery School på Klong Kong Beach. Josse har fått i läxa att laga en maträtt i veckan för sin hemkunskap. Denna dagen lagade de Massaman Curry, Fried Rice med kyckling, Tom Ka Gai och Kyckling i sötsur sås. Till Massaman Curry har man en currypasta som innehåller 17 olika ingredienser och den pastan gjorde de också, så totalt 5 olika "rätter". Kryddorna till pastan skulle köras i en mortel i minst en timme, så det var hårt jobb. När man sen gjorde Massaman Curry för västerlänningar, dvs inte så spicy, så tog man en tesked pasta till rätten.





































Under tiden de var på Thai Cookery School  så var jag , Andreas och Markus på Relax Bay och badade.
På kvällen gick jag, Josse och Markus på Thaiboxning. Muy Thai, Superfight, Tonight skallade det på gatorna hela dagen precis som det brukar göra när det är match, tisdag, fredag och söndag kväll. Det är en högtalarbil som kör omkring och meddelar att det är match så man inte missar det.
Först så började de små barnen slåss, 30 kg klassen. Typ som Markus. Det var jättekul att se dom. De var jätteduktiga.
Sen fortsätter man med de större barnen, ungdomarna och sist proffsen. Vi fick se många sparkar och slag under kvällen, men det var inte så blodigt. Ingen såg ut att skada sig mer än invärtes iallafall.






Arenan blev nästan fullsatt och det spelades någon hysterisk thaimusik hela kvällen, så när vi kom hem så ringde det i öronen. Men det var helt klart en upplevelse att få se dessa duktiga tjejer och killar boxas.
//Lena

Inga kommentarer: